Kyläkirje

Uusin kyläkirjeemme löytyy aina tältä sivulta. Samainen kyläkirje sekä vanhemmat versiot ladattavina PDF-tiedostoina löytyvät sivun alareunasta. Voit tilata kyläkirjeen sähköpostiisi tästä linkistä.

Kyläkirje 1/2022

1. Kyläturvallisuustilaisuus Teidän kylälle tai kylätalostanne valmiuskeskus?
2. Avoimet kylät infot
3. Kyläsuunnitelmat
4. YHES – Yhdistykset Etelä-Savossa
5. Järvi-Suomen Kylät ry:n strategia ja linkki yhdistyksen sääntöihin

1. Kyläturvallisuustilaisuus Teidän kylälle tai kylätalostanne valmiuskeskus?

Mitä olette halunneet tietää kyläturvallisuudesta? Millaisia haasteita Teidän kylällä on turvallisuuden suhteet? Haluatteko järjestää kylällänne turvallisuuspäivän?
Tänä vuonna Järvi-Suomen kylät ry ja Suomen Kylät ry:n Kyläturvallisuus 2025 hanke tarjoaa kylällenne mahdollisuuden toteuttaa kylänne näköinen tapahtuma.

Onko Teillä kiinnostusta kehittää kylätalostanne valmiuskeskus? Etsimme pilotointia varten Etelä-Savon alueelta yhtä kylätaloa, joka toimisi mallina paikalliselle valmiskeskukselle.  Ilmoittakaa kylänne mukaan!
Yhteydenotot 16.2. mennessä sähköpostilla posti@jasky.fi tai puhelimella 045 222 0585.

2. Avoimet kylät infot

Seurantalojen korjausavustuksilla on tarkoitus säilyttää seurantalojen kulttuurihistoriallisesti arvokasta Avoimet Kylät -päivä tulee jälleen lauantaina 11.6.2022. Suomen Kylät järjestää keväällä useita webinaarikoulutuksia, joiden avulla jaetaan infoa Avoimet Kylät -päivän järjestämisestä onnistuneesti omalla kylällä.
Webinaarikoulutukset järjestetään klo 18
2.2. Mikä Avoimet Kylät?
3.2. Päivän markkinointikoulutus
6.4. Yleisinfo
2.5. Mainosten tekeminen Canvalla
Lisätietoa ja ilmoittautumiset täältä

3. Kyläsuunnitelma

Kyläsuunnitelma on kylän yhteinen suunnitelma siitä, mitä omalla kylällä tullaan lähivuosina tekemään. Kyläsuunnitelmassa on tärkeintä kuvata kylän yhteiset tavoitteet ja askeleita niihin pääsemiseksi.
Kylämme.fi sivusto tarjoaa uuden työkalun niin kylä- kuin turvallisuussuunnitelman tekemiseen tai päivittämiseen.
Kyläasiamies auttaa kyläsuunnitelmien teossa ja päivittämisessä. Suunnataan katse kylänne tulevaisuuteen!

4. YHES – Yhdistykset Etelä-Savossa

YHES-alusta kerää yhteen Etelä-Savon maakunnan yhdistykset, yhteisöt, tapahtumat, toiminnat, hankkeet, vuokrattavat tilat ja paljon muuta. Alusta on kaikille yhdistysten vapaassa käytössä. Tehkää kylätoimintanne näkyväksi ja rekisteröitykää YHES-alustalle.
Tutustu lisää tämän linkin kautta.

5. Järvi-Suomen Kylät ry:n strategia ja linkki yhdistyksen sääntöihin

Järvi-Suomen kylät ry:n uudet säännöt vahvistettiin vuoden 2020 syyskokouksessa ja ne tulivat voimaan viime vuonna. Käy tutustumassa yhdistyksemme kotisivuilla sääntöihin tämän linkin kautta.

Järvi-Suomen kylät aloitti viime vuonna strategian eli pakallisen kehittämisen ohjelmanlaatimisen vuosille
2022 – 2025. Työ on vielä kesken, mutta tässä kaavio, joka on työskentelyn pohjana ja kuvaa yhdistyksemme tulevaisuuden kehittämisen suuntaa.

Järvi-Suomen kylät ry:n paikallisen kehittämisen ohjelma kaaviona

VANHAT KYLÄKIRJEET PDF-TIEDOSTOINA

Kyläkirje 1 / 2022