Kyläkirje

Uusin kyläkirjeemme löytyy aina tältä sivulta. Samainen kyläkirje sekä vanhemmat versiot ladattavina PDF-tiedostoina löytyvät sivun alareunasta.

Kyläkirje 2 / 2020

1 Järvi-Suomen kylät ry kevätkokous PERUTTU
2 Haku on päällä
3 Avoimet kylät 13.6.
4 Farmari messut siirtyy
5 Kylien palvelutarvekysely
6 Töitäsuomesta.fi palvelu
7 Ylimääräinen ESR-haku

1 – Järvi-Suomen kylät ry kevätkokous PERUTTU

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous perutaan. Järjestämme kokouksen myöhemmin ilmoitettavana ajankohdan, kun valtakunnallinen tilanne sen sallii.

2 – Haku päällä!

Muistathan lähettää vuoden kylähakemuksesi (tästä linkistä) ja ehdotuksesi valtakunnallisesti palkittavista kylätoiminnan tiennäyttäjästä sekä maaseututoimijasta.
Jos hakemuksen tekemisessä jokin herättää kysymyksiä tai tarvitse apua – ota rohkeasti yhteyttä kyläasiamieheen. Hakemusta voi täydentää vielä ennen Jäskyn hallituksen kokousta.
Toimi ripeästi ja lähetä hakemuksesi viimeistään 31.3. mennessä. Hakulomake ja lisää tietoa löydät tästä linkistä.

3 – Avoimet kylät 13.6.

Kylätoiminnalle on taas tarjolla valtakunnallista näkyvyyttä koko maan yhteisessä Avoimet kylät tapahtumassa. 13.6. kylien toimintaa tuodaan esille ympäri Suomea järjestettävin tempauksin. Avoimet kylät tapahtumalla on kotisivut www.avoimetkylat.fi ja siellä olevaan karttasovellukseen merkitän kaikki mukaan ilmoitetut tapahtumat.
Laittakaa siis mielikuvitus liikkeelle ja tuokaa kylänne esiin omaleimaisella tavalla. Ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumislomake löytyy kotisivuiltamme tästä linkistä.

4 – Farmari messut siirtyy

Farmari 2020 Maatalousnäyttely siirtyy vuoden 2022 heinäkuun alkuun. Pitopaikkana säilyy Mikkeli. Asian päätti järjestävän keskuksen eli ProAgria Etelä-Savon hallitus. Siirron syynä on laajentunut ja vakava koronavirusepidemia Suomessa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

5 – Kylien palvelutarvekysely

Kylien palvelutarvekyselyllä tehdään näkyväksi maaseudun asukkaiden, yrittäjien ja vapaa-ajan asukkaiden oman kylän palvelut sekä kylän kehittämistarpeet. Lisäksi halutaan selvittää nuorten työllistymisen ja yrittämisen mahdollisuuksia. Ole innovatiivinen ja visioi kyläsi toiminnalle uusi suunta.

Vastaa kyselyyn alla olevan linkin kautta 30.4. mennessä. Kyselyyn vastaamiseen sinulta menee aikaa noin 5 minuuttia. Linkki kylien palvelutarvekyselyyn: https://fi.surveymonkey.com/r/9LHCKFW.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kaksi lippua myöhemmin järjestettävään valitsemaasi kulttuuritapahtumaan (arvo max 60,00 €). Muista täyttää kyselyn loppuun yhteystietosi. Kysely toteutetaan yhteistyössä 4H-Liiton hallinnoiman Maaseudun nuorten StartUp – yrittäjyysyhteistyöhankkeen kanssa.

Ps. Kyläkauppapäivä järjestetään saman päivänä.

6 – Töitäsuomesta.fi uudistuu

Koronaepidemia voi aiheuttaa äkillistä avuntarvetta maaseudun yrityksille ja asukkaille. MTK, ProAgria ja Suomen Kylät ry ovat päättäneet yhdessä kehittää ja laajentaa MTK:n vuonna 2018 avaamaa töitäsuomesta.fi -palvelua. Palveluun on avattu hätäapu-osio koronakriisissä painivien yritysten ja ihmisten auttamiseksi. Halukkaat voivat ilmoittautua auttamaan maatilan töissä tai käymään vaikkapa kaupassa.

Asiasta löydät lisää tietoa Suomen kylät ry:n tiedotteesta.

Töitäsuomesta.fi palveluun kotisivulle. Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi, yrittäjäksi tai työnhakijaksi.

7 –Ylimääräinen ESR-haku

Ylimääräinen ESR-haku Itä-Suomessa poikkeusolojen aiheuttamiin tarpeisiin – rahoitushaku on avattu. Haku koskee Etelä-Savon, PohjoisKarjalan sekä Pohjois-Savon alueita. Haku on avoinna 14.4.2020 saakka.
Haku kohdennetaan korona-epidemian vaikutusten torjuntaan ja suunnataan erityisesti mikro- ja pk-yritysten toimintakyvyn turvaamiseen sekä työmarkkinoiden ulkopuolella olevien ja syrjäytymisvaarassa olevien henkilöiden osallisuutta tukeviin toimenpiteisiin. Lisätietoja hausta sekä hakuehdoista löydät alla olevasta linkinstä.

Siirry rahoitusilmoitukseen

Pidetään huolta niin itsestämme kuin lähimmäisistämme. Tarkistattehan, että naapurissa on kaikki hyvin ja annamme mahdollisuuksiemme mukaan apua sitä tarvitseville.

VANHAT KYLÄKIRJEET PDF-TIEDOSTOINA

Kyläkirje 2 / 2020