Kyläkirje

Uusin kyläkirjeemme löytyy aina tältä sivulta. Samainen kyläkirje sekä vanhemmat versiot ladattavina PDF-tiedostoina löytyvät sivun alareunasta.

Kyläkirje 5 / 2020

1Virtuaalinen kyläilta 23.9.
2 Korona-avustus kylätaloille ja koulutus
3 Ehdota vesistökunnostuskohdetta

1 – Virtuaalinen kyläilta 23.9.

Järvi-Suomen kylät ry järjestää yhteistyössä Maaseudun nuorten StartUp-yrittäjäyhteistyöhankkeen kanssa Virtuaaliset iltakahvit ke 23.9. klo 18. Illan aikana kuullaan ”mökkiläisten kuulumisia” Panu Litmasen kertomana Laiturilla hankkeen toimenpiteiden kautta. Keskustelemme myös nuorten mahdollisuuksista työllistyä kylillä kertomalla konkreettisia esimerkkejä kyliltä. Liity mukaan kahveille

2 – Korona-avustus kylätaloille ja koulutus

Avustus on tarkoitettu seurantalomaisessa käytössä olevia taloja ylläpitävien yhteisöjen ja säätiöiden tukemiseen koronapandemian aiheuttamassa tilanteessa. Korona-avustus koskee myös kylätaloja. Avustusta myönnetään kohdennettuna yleisavustuksena seurantalojen ylläpidosta ja huoltokorjauksista aiheutuviin kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 13.3.2020 jälkeen. Avustusta voidaan käyttää 31.3.2021 saakka. Hakuaika päättyy 5.10. Toimi siis ripeästi!

Lisätietoja ja hakuohjeet löydät tästä linkistä. Jos tarvitset apua hakemuksen tekemisessä, ota yhteyttä kyläasiamieheen.

Seurantalojen korona-avustusten haku on herättänyt kysymyksiä ja Suomen Kylät ry järjestää aiheeseen liittyvän koulutustilaisuuden torstaina 24.9. klo 16–18 ilmoittaudu tästä linkistä.

3 – Ehdota vesistökunnostuskohdetta

Ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelmaan liittyen Etelä-Savossa laaditaan parhaillaan kaikille 11 kalatalousalueelle vesienhoidon yleissuunnitelmat. Suunnitelmien tavoitteena on parantaa vesien tilaa ja hoitoa, edistää kalakantojen tilaa sekä lisätä paikallisia ja alueellisia järvien, pien- ja virtavesien vesistökunnostuksia. Suunnitelmilla täydennetään myös maakunnassa tehtävää vesienhoidon suunnittelua ja kolmannelle vesienhoitokaudelle 2022 – 2027 laadittavaa Etelä-Savon vesienhoidon toimenpideohjelmaa. Suunnitelmien avulla halutaan myös vahvistaa nykyisten paikallisten ja alueellisten vesistökunnostusverkostojen toimintaa ja uusien syntymistä.

Onko lähijärvesi huonossa kunnossa ja kiinnostaako vesistökunnostus? Nyt on mahdollisuus vaikuttaa vesiensuojeluun ja -hoitoon! Vastaa tähän kyselyyn vapaamuotoisesti ja omin sanoin. Jokainen idea käydään läpi ja ne huomioidaan parhaillaan laadittavissa kalatalousaluekohtaisissa vesienhoidon yleissuunnitelmissa. Kyselyyn voi vastata verkkolomakkeella 30.9.2020 asti tästä linkistä.

VANHAT KYLÄKIRJEET PDF-TIEDOSTOINA

Kyläkirje 5 / 2020