Kyläkirje

Uusin kyläkirjeemme löytyy aina tältä sivulta. Samainen kyläkirje sekä vanhemmat versiot ladattavina PDF-tiedostoina löytyvät sivun alareunasta.

Kyläkirje 1 / 2020

1 Järvi-Suomen kylät ry kevätkokous
2 Wanted Etelä-Savon vuoden kylä
3 Ehdota valtakunnallisesti palkittavia
4 Kyläkortit
5 Avoimet kylät 13.6.
6 Biotalous tutuksi hankkeen tilaisuudet
7 Tukes – tapahtumaturvallisuus

1 – Järvi-Suomen kylät ry kevätkokous

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään tänä vuonna Mikkelissä Korpijärven kylätalolla (Haajalantie 2, 50770 Korpikoski) lauantaina 28.3. klo 13.00 alkaen. Ennen kokousta on mahdollista ruokailla klo 12.00 alkaen. Kevätkokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Ilmoittaudu viimeistään 20.3. mennessä ja muista ilmoittaa ruoka-aineallergiat. Ilmoittaudu tämän linkin kautta.
Tervetuloa!

2 – Wanted Etelä-Savon vuoden kylä

Taas on tullut aika palkita kyliä vuoden 2019 toiminnasta. Onko juuri Teidän kylä Etelä-Savon vuoden kylä? Ilmianna toimiva kylä! Valittu kylä osallistuu valtakunnalliseen vuoden kylä kilpailuun. Toimi ripeästi ja lähetä hakemuksesi viimeistään 31.3. mennessä. Hakulomake ja lisää tietoa löydät tästä kotisivuilta tästä linkistä.

3 – Ehdota valtakunnallisesti palkittavia

Vuoden 2020 kylätoiminnan tiennäyttäjää sekä maaseututoimijaa haetaan jälleen. Lisätietoja ja hakuohjeet löydät alla olevista linkeistä:
Vuoden kylätoiminnan tiennäyttäjä
Vuoden maaseututoimija
Molemmissa hauissa hakemusten tulee olla perillä viimeistään 31.3.

4 – Kyläkortit

Järvi-Suomen kylät ry on päättänyt tehdä kyläkortteja kaikkien jäsenkylien käyttöön. Jokainen kylä laatii kortin sisällön itse. Kortissa voi 1 – 4 kuvaa ja tekstiä noin 450 merkkiä. Kyläkortteja tilataan 500 kpl/kylä. Kyläkortit ovat esillä ja jaossa Farmari messuilla Mikkelissä 2 – 4.7. Tapahtuman jälkeen kukin mukana olevat kylät saavat loput kortit omaan käyttöönsä veloituksetta. Jos kiinnostuit, ota yhteyttää sähköpostilla (posti[a.t.] jasky.fi) tai puhelimitse (0452220585) kyläasiamieheen.

Mallikortti, lopullinen ulkomuoto voi vaihtua

Kortteja pääset tilaamaan tältä sivulta otettuasi yhteyttä kyläasiamieheen ja saatuasi häneltä salasanan tilaussivulle.

5 – Avoimet kylät 13.6.

Kylätoiminnalle on taas tarjolla valtakunnallista näkyvyyttä koko maan yhteisessä Avoimet kylät tapahtumassa. 13.6. kylien toimintaa tuodaan esille ympäri Suomea järjestettävin tempauksin. Avoimet kylät tapahtumalla on kotisivut www.avoimetkylat.fi ja siellä olevaan kartta sovellukseen merkitän kaikki mukaan ilmoitetut tapahtumat.

Laittakaa siis mielikuvitus liikkeelle ja tuokaa kylänne esiin omaleimaisella tavalla. Aiempien vuosien kokemusten perusteella voimme todeta, että kylät ja niiden toiminta kiinnostaa. Kävijöitä kylillä on riittänyt joka vuosi. Ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumislomake löytyy kotisivuiltamme tästä linkistä. Nyt on aika suunnata katse kohti kesää – ilmoita oma kylätapahtumasi mukaan Suomen kylien yhteiseen päivään.

Ps. Kyläkauppapäivä järjestetään saman päivänä.

6 – Biotalous tutuksi hankkeen tilaisuudet

Rajupusu Leader ry toteuttaa alueellaan hanketta, joka tiedottaa asukkaille ja yrittäjille biotalouden sisällöstä, ideoista ja mahdollisuuksista. Seuraavat tilaisuudet ovat:

6.4. Elinkaariarviointi yritysten ympäristövaikutusten tukena, Sulkava
16.4. Metsän monipuolinen hyödyntäminen, Joroinen

Tilaisuuden ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tutustu tilaisuuksiin tästä linkistä.

7 – Tukes – tapahtumaturvallisuus

Tapahtuman järjestäjä vastaa tapahtuman turvallisuudesta kokonaisuudessaan. Tapahtumaturvallisuus koostuu mm. yleisöturvallisuudesta, paloturvallisuudesta, ensiavusta, järjestyksenpidosta, rikosturvallisuudesta sekä elintarviketurvallisuudesta. Tukes valvoo kuluttajaturvallisuuslain noudattamista tapahtumissa. Tukes valvoo tapahtumissa esimerkiksi yleisöturvallisuutta ja oheispalveluiden turvallisuutta. Tukes on laatinut internetsivut, joiden tarkoituksena on auttaa tapahtumien järjestäjiä kuluttajaturvallisuuslain vaatimusten noudattamisessa ja turvallisten tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa. Sivustolla on paljon tietoa, oppaita sekä turvallisuusasiakirja. Käy tutustumassa tämän linkin kautta.

VANHAT KYLÄKIRJEET PDF-TIEDOSTOINA

Kyläkirje 1 / 2020