Kyläkirje

Uusin kyläkirjeemme löytyy aina tältä sivulta. Samainen kyläkirje sekä vanhemmat versiot ladattavina PDF-tiedostoina löytyvät sivun alareunasta.

Kyläkirje 5 / 2020

1Kutsu syyskokoukseen 7.11. klo 13
2 Etelä-Savon ELY-keskuksesta avustuksia haussa
3 Katso-palvelu päättyy 31.12.2020
4 Sydäniskureita kylille

1 – Kutsu syyskokoukseen 7.11. klo 13

Järvi-Suomen kylät ry syyskokous pidetään la 7.11. klo 13 Pyhän Georgios Voittajana kirkkokahvilassa osoitteessa Pyhän Georgioksen tie Joroinen. Kokousta ennen tarjoamme lounaan klo 12 alkaen. Ilmoittaudu mukaan ja ilmoita ruoka-aineallergiat 1.11. mennessä. Ilmoittautua voit sähköpostilla tai puhelimitse. Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteyden kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä toimita valtakirja sähköisesti.
Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi sääntömuutosesitys.
Tervetuloa!

2 – Etelä-Savon ELY-keskuksesta avustuksia haussa

Etelä-Savon ELY-keskuksesta voi hakea harkinnanvaraisia avustuksia seuraaviin tarkoituksiin:
– rakennusperinnön hoitoon
– saariston ympäristönhoitoon
– pohjavesialueiden suojelusuunnitelmiin
– vesistökunnostusten sekä vesienhoidon toimenpiteiden toteuttamiseen
– vesitalouteen ja vesiluonnonvarojen kestävään käyttöön.
Lisätietoja ja hakuohjeet löydät tästä linkistä.

Lisäksi haussa on uusi avustus pientalojen omistajille öljylämmityksen vaihtoon kestävämpään lämmitysmuotoon.
Lisätietoja hakemisesta saat
tästä linkistä.

3 – Katso-palvelu päättyy 31.12.2020

Katso-palvelun korvaavat Suomi.fi-tunnistus ja Suomi.fi-valtuudet. Vuodenvaihteen jälkeen Katso-tunnisteella ei ole enää mahdollista tunnistautua, eivätkä Katso-palvelussa olevat roolit ja valtuudet ole enää voimassa. Asiointipalveluihin kirjaudutaan jatkossa vahvoilla henkilökohtaisilla tunnistusvälineillä kuten verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, poliisin myöntämällä henkilökortilla tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä toimikortilla. Toimikaa yhdistyksenne osalta ajoissa, jotta saatte asian kuntoon enne vuoden vaihdetta.

Lisätietoja Suomi.fi valtuutuksesta löydät tästä linkistä. Tarvittaessa ota yhteyttä organisaatioiden asiakaspalveluun sähköpostilla organisaatiopalvelut@dvv.fi  puh. 0295 53 5115.

4 – Sydäniskureita kylille

Savonrannan VPK on käynnistämässä Piällysmies Leaderin rahoittamaa hanketta, jossa osana on sydäniskureiden (defibrillaattorien) tarpeen selvittäminen Savonlinnan seudun kylätaloille ja kylille.

Sen vuoksi tiedustelemme teidän kylänne kiinnostusta ja tarvetta laitteelle. Tarkoituksena on, että Piällysmies Leader osallistuu laitteiden hankintaan. Laitteiden hankintahinta noin 1.300 euroa kappale ja hankinnasta jää 10 %:n omavastuu ja tälle osuudelle pyrimme hankkimaan yhteistyötahoja, jotta laitteiden hankinnasta ei jäisi kuluja kyläyhdistyksille. Järjestämme laitteiden koulutuksen kaikille sen hankkiville tahoille. Toivomme teidän ilmoittavan osallistumisestanne Savonrannan VPK:lle sähköpostilla 15.11. mennessä arjen.turvaa@gmail.com

Savonrannan VPK
Raija Jääskeläinen