Kyläkirje

Uusin kyläkirjeemme löytyy aina tältä sivulta. Samainen kyläkirje sekä vanhemmat versiot ladattavina PDF-tiedostoina löytyvät sivun alareunasta. Voit tilata kyläkirjeen sähköpostiisi tästä linkistä.

Kyläkirje 2 / 2021

1. Järvi-Suomen kylät ry Kevätkokous 24.4.
2. Etelä-Savon vuoden valinnat
3. Kyläpostikortit
4. Virtuaaliset iltakahvit 26.4.

5. Kevään koulutukset
6. Kylille asumaan illat
7. Avoimet kylät 13.6.
8. Ohjeita vuosikokousten järjestämiseen
9. Tietosuojan ABC

1. Järvi-Suomen kylät ry Kevätkokous 24.4.

Järvi-Suomen kylät ry:n kevätkokous järjestetään Enonkoskella Korpi Bistrossa la 24.4. klo 13 alkaen. Noudatamme kokouksen toteutuksessa voimassa olevia koronasuosituksia ja turvaetäisyyksiä. Kokoukseen voit osallistua myös etäyhteyden avulla. Ilmoittaudu sähköpostilla posti@[ä.t]asky.fi  Ilmoittautumisen yhteydessä kerro tuletko paikalle vai oletko mukana internetin välityksellä.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

2. Etelä-Savon vuoden valinnat

Etelä-Savon Vuoden Kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä. Vuoden Kylän valinnassa painotetaan kylien kehittämisen suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista.  Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Lisäksi toivomme esityksiä:
kylätoiminnan tiennäyttäjäksi (henkilö, joka on   toiminut pitkäaikaisesti kylätoiminnan valtakunnallisen tai paikallisen toiminnan kehittämiseksi)
maaseututoimijaksi (henkilö, joka on ansioitunut Leader-toiminnassa tai paikallisessa kylätoiminnassa)
– maaseutukasvoksi (julkisuuden henkilö, joka toiminnallaan on tehnyt maaseutua tunnetuksi).
Lisätietoa ja hakuohjeet löydät tästä linkistä.

Hakemukset tulee lähettää 31.5. mennessä.

3. Kyläpostikortit

Järvi-Suomen kylät ry tarjoaa myös tänä vuonna ilmaiseksi kyläpostikortteja kaikkien jäsenyhdistysten käyttöön.
Kortti voi sisältää 1 – 4 kuvaa ja 500 merkkiä tekstiä. Kyläpostikortteja tilataan 500 kpl/kylä. Kukin kylä voi käyttää kortteja haluamallaan tavalla kylänsä markkinointiin tai varainhankintaan.
Kysy lisätietoja sähköpostilla tai puhelimitse kyläasiamieheltä. Hän lähettää kiinnostuneille yhdistyksille linkin sekä salasanan materiaalien toimittamiseen. Materiaalit toivotaan 16.5. mennessä, jotta kortit saadaan valmiiksi kesäksi. Toimi siis nopeasti!

4. Virtuaaliset iltakahvit 26.4.

Järvi-Suomen kylät ry järjestää vuoden ensimmäisen Virtuaaliset iltakahvit 26.4. klo 18 Iltaan osallistuvat Suomen Kylät ry:n hanketyöntekijät: Anuliina Frantti, Johanna Niilivuo ja Pekka Rintala. Illan aiheina ovat maallemuutto, tiedottaminen ja turvallisuus. Alustusten jälkeen jatkamme työskentelyä työryhmissä.
Ilmoittautukaa mukaan 25.4. mennessä sähköpostilla posti[ä.t]jasky.fi ja ilmoittakaa samalla mihin työryhmään osallistutte (kylältä voi osallistua useampi henkilö). Voitte lähettää kysymyksiä illan työskentelyn pohjaksi.

5. Kevään koulutukset

Kevään aikana järjestetään kylätoimijoille avoimia koulutuksia Teamsillä seuraavasti:
20.4. klo 18 – 19 Avoimet kylät  ja Lähikauppapäivä koulutus
Ilmoittaudu tämän linkin kautta
17.5. klo 18 – 19.30 Canva koulutus – tule opettelemaan ilmaisen kuvankäsittelyohjelman perusteita.
Ilmoittaudu mukaan linkistä.

6. Kylille asumaan illat

Suomen Kylät ry järjestää kevään aikana Kylille asumaan iltoja 14.4., 28.4., 12.5. ja 26.5. Iltojen aikana 3 – 4 samalta maantieteelliseltä alueelta esittäytyy kiinnostuneille osallistujille. Näiden virtuaalisten kierrosten aikana kylät kertovat palveluistaan ja siitä, mikä tekee heidän kylästään hyvän paikan asua ja elää.

Iltoja järjestetään lisää, jos kiinnostuneita kyliä löytyy. Ilmoittakaa kyläasiamiehelle kylänne kiinnostus olla mukana seuraavissa illoissa. Osallistumista ei kannata pelätä, sillä Suomen Kylät ry toimittaa osallistuville kylille ennakkoon materiaalipaketin, jonka avulla iltaan on helppo valmistautua.

7. Avoimet kylät 12.6.

Avoimet Kylät -päivää vietetään jälleen 12. kesäkuuta 2021 ja tapahtuma toteutetaan verkossa! Tapahtumassa kylät saavat esitellä vetovoimatekijöitään verkossa. Kylä voi julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejään ja retkikohteitaan. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä. Teemoina tänä vuonna on maallemuutto ja lähimatkailu. Ilmoita kyläsi mukaan tämän linkin kautta 30.5. mennessä.

8. Ohjeita vuosikokousten järjestämiseen

Tänä vuonna yhdistysten on järjestettävä sääntömääräiset kokoukset sääntöjen mukaisena ajankohta. Kuitenkin yhdistysten on mahdollista yhdistää kevät- ja syyskokoukset. Hallituksen on tehtävä päätös kokouksen lykkäämisestä ja se on vastuussa haitasta, joka siirrosta aiheutuu jäsenille tai muille tahoille. Kokouksien järjestämiseen on tehty seuraavat poikkeamat, vaikka yhdistyksen säännöt eivät niitä sisältäisi:
– kokouksiin voi osallistua etänä
– kokouksissa on oikeus käyttää asiamiestä
– sitova ennakkoilmoittautumista voidaan vaatia.
Poikkeuslakiin voi tutustua tästä linkistä ja vastauksia eniten kysyttyihin kysymyksiin löydät tästä linkistä.

Aluehallintovirasto on muuttanut aiempaa tulkintaansa, joten yhdistysten sääntömääräisiä kokouksia ei katsota yleisötilaisuuksiksi kokoontumisrajoitusten kannalta. Terveysturvallisuus määräyksiä tulee noudattaa ja etäkokouksia suositellaan. Tutustu tiedotteeseen tästä linkistä.

9. Tietosuojan ABC

Digi- ja väestötietovirasto on toteuttanut verkkoon julkihallinnolle suunnatun Tietosuojan ABC koulutuksen. Koulutus on kaikille avoin ja siihen sisältyy testi, jonka suoritettua voi tulostaa todistuksen kurssin suorituksesta. Kurssin aikana opit miksi tietosuoja on tärkeää ja kuinka henkilötietoja tulee käsitellä lainmukaisesti sekä turvallisesti. Kurssin voit suorittaa oman aikataulusi mukaisesti tästä linkistä.

VANHAT KYLÄKIRJEET PDF-TIEDOSTOINA

2021
Kyläkirje 2 / 2021
Kyläkirje 1 / 2021

2020
Kyläkirje 6 / 2020
Kyläkirje 5 / 2020
Kyläkirje 4 / 2020
Kyläkirje 3 / 2020
Kyläkirje 2 / 2020
Kyläkirje 1 / 2020

2019
Kyläkirje 2 / 2019
Kyläkirje 1 / 2019

– Takaisin yhdistys-sivulle –