Kyläkirje

Uusin kyläkirjeemme löytyy aina tältä sivulta. Samainen kyläkirje sekä vanhemmat versiot ladattavina PDF-tiedostoina löytyvät sivun alareunasta. Voit tilata kyläkirjeen sähköpostiisi tästä linkistä.

Kyläkirje 5 / 2021

1. Seurantalon korona-avustus – hae nyt!
2. Seurantalojen korjausavustusten haku
3. Syksyn koulutustarjonta

4. Maaseutuparlamentti 28. – 30.9.
5. Kylälle asumaan illat käynnistyvät
6. Turvallisuus webinaari 8.10.

1. Seurantalon korona-avustus – hae nyt!

Avustus on tarkoitettu seurantalomaisessa käytössä olevia taloja ylläpitäville yhteisöille ja säätiöille, joiden toiminta on vaikeutunut tai estynyt koronapandemiasta johtuvien rajoitusten ja suositusten vuoksi ajalla 1.4.-31.12.2021. Avustus on tarkoitettu talojen ylläpitokustannusten kattamiseen.
Hakuaika alkaa 23.8.2021 ja päättyy 23.9.2021 klo 16.15. Hakuajan umpeutumisen jälkeen saapuneita hakemuksia ei voida ottaa huomioon.Älä jätä hakemuksen tekoa viimeiseen haun aukiolopäivään, jotta sähköinen hakujärjestelmä ei ylikuormittuisi.
Tutustu asiointipalveluun ja ohjeisiin tämän linkin kautta.

Infotilaisuus koskien korona-avustuksen tekemistä ti 7.9. klo 17.30 – 18.30. Tilaisuudessa käydään läpi myös aiemmassa haussa avustusta saaneiden selvityspyynnön täyttäminen. Tilaisuus on maksuton ja se järjestetään Teams-alustalla. Ilmoittautuminen tapahtuu Forms-lomakkeella tästä linkistä: https://forms.office.com/r/HNn7fbWmzn Teams-linkki toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta.

2. Seurantalojen korjausavustusten haku

Seurantalojen korjausavustuksilla on tarkoitus säilyttää seurantalojen kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennusperintöä. Avustus on tarkoitettu ensisijaisesti perinteisten, vakiintuneessa käytössä olevien seurantalojen välttämättömiin korjaustöihin.
Avustuksen suuruus harkitaan tapauskohtaisesti. Hakijan omarahoituksen tulisi olla n. 20 %. Avustus ei voi kattaa kaikkia hankkeen kustannuksia. Talkootyön voi laskea omarahoitukseksi

Avustusten haku aika on syyskuu. Kotiseutuliiton sivulta löydät lisää tietoa ja hakuohjeet. Käy tutustumassa tämän linkin kautta.

3. Syksyn koulutustarjontaa

Syksyn aikana järjestetään seuraavat kaikille vapaat koulutukset:
30.9. Teams koulutus
Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan kylät. Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla posti@jasky.fi
28.10. Canvan perusteet koulutus järjestää Suomen Kylät ry. Canva on suosittu nettisivusto, jonka avulla voit luoda näyttäviä mainoksia, kirjeitä, eristyksiä jne. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen tämän linkin kautta. Tutustu ohjelmaan www.canva.com

4. Maasetuparlamentti 28. – 30.9.

Maaseutuparlamentin monipuolinen ohjelma tarjoaa inspiroivia puhujia, oivaltavia keskusteluja, innostavia työpajoja, herättäviä tietoiskuja ja yllättäviä kohtaamisia. Osallistu virtuaalisesti ja myös monipaikkaisesti, eri puolilla Suomea – kylissä ja kaupungeissa järjestettävään ohjelmaan. Päälähetys striimataan suorana Kurikan Kampukselta.

Maaseutuparlamentti on tarkoitettu kaikille maaseudun asioista ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Käy tutustumassa päivien ohjelmaan www.maaseutuparlamentti.fi/ohjelma ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta. Ilmoittautuminen alkaa syyskuun aikana ja kaikkien osallistujien tulee ilmoittautua mukaan henkilökohtaisesti.

5. Kylälle asumaan illat käynnistyvät.

Kaikki tiet vievät kylille. Tule siis sinäkin mukaan Teamsiin kuulolle, kun kyläyhdistykset astuvat esiin kertomaan, miksi juuri heidän kylällään on hyvä asua ja elää! Näistä kaikille avoimista illoista saat viemisiksi mukaan ideoita myös oman kylän toiminnan kehittämiseen. Tai jos oikein ihastut, niin kylille voit myös muuttaa ihan pysyvästi, monipaikkaisesti tai vaikka vapaa-ajan asukkaana! Lähimatkailijat toivotetaan niin ikään lämpimästi tervetulleiksi iltoihin.

Pohjois-Pohjanmaan kylälle asumaan ilta
tiistaina 31.8. klo 18-20
Tuolloin tutustumme Pyhännällä sijaitsevaan Tavaskenkään, Valtakunnalliseen Vuoden Kylään 2020 eli Tyrnävän Markkuuseen sekä Oulaisten kaupunkiin ja kyliin: Matkanivaan, Mäyrään, Petäjäskoskeen ja Piipsjärveen.Ilmoittaudu mukaan seuraamaan Pohjois-Pohjanmaan iltaa täällä

Päijät-Hämeen kylälle asumaan ilta
keskiviikkona 15.9. klo 18-20.
Mukana ovat Kurhila-Hillilä Asikkalasta, Vierumäki Heinolasta sekä Luhtikylä ja Henna Orimattilasta. Ilmoittautumislinkki julkaistaan myöhemmin. Seuraa Facebook sivuja.

6. Turvallisuus webinaari 8.10.

Kokonaisturvallisuus on laaja ja paljon keskusteltu aihe. Mutta miten ”turvallisuus kuuluu kaikille”-ideologia todella toteutuu kunta- ja kuntalaistasolla? Kuka toiminnasta vastaa paikallisyhteisöissä? Miten yhteistyötä paikallisyhteisöjen, yhdistysten, viranomaisten ja kunnan välillä voitaisiin kehittää?
Tule kuulolle 8.10.2021 klo 12-16
, kun turvallisuusalan valtakunnalliset nimet kokoontuvat keskustelemaan aiheesta Suomen Kylien järjestämässä webinaarissa.
Tutustu lisää tapahtumaan ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.

VANHAT KYLÄKIRJEET PDF-TIEDOSTOINA

Kyläkirje 5 / 2021