Ansiomerkit

Etelä-Savon kylät ry:n jäsenyhdistykset voivat palkita toimijoitaan ansiomerkeillä.

Ansiomerkit myöntää Suomen kylät ry mutta ansiomerkkejä haetaan Etelä-Savon kylät ry:n kautta, joka esittää ansiomerkin saajia Suomen kylät ry:lle.

Ansiomerkkejä on saatavilla pronssisena, hopeisena ja kultaisena. Niissä on pidikkeenä tupella varustettu neula.

Pronssinen: Vähintään 6 vuotta ansiokasta toimintaa kylätoiminnan tai toimintaryhmätyön luottamus- tai toimihenkilötehtävissä. Myöntöoikeus kyläyhdistyksillä, kylien maakunnallisilla yhteenliittymillä, toimintaryhmillä ja Suomen kylät ry:llä.
Pronssinen ansiomerkki: 30 euroa

Hopeinen: Vähintään 12 vuotta erityisen ansiokasta toimintaa kylätoiminnan tai toimintaryhmätyön luottamus- tai toimihenkilötehtävissä. Myöntöoikeus kylien maakunnallisilla yhteenliittymillä, toimintaryhmillä ja Suomen Kylät ry:llä. Kyläyhdistyksen hakiessa ansiomerkkiä, hakemuksessa tulee olla maakunnallisen yhteenliittymän tai toimintaryhmän puoltava lausunto.
Hopeinen ansiomerkki: 60 euroa

Kultainen: Erityisen painavat ansiot paikalliskehittämisessä. Ei varsinaista vähimmäisaikarajaa, mutta myönnetään hyvin säästeliäästi. Myöntöoikeus Suomen Kylät ry:n hallituksella. Hakijana voi olla kylien maakunnallinen yhteenliittymä tai toimintaryhmä. Kyläyhdistyksen hakiessa ansiomerkkiä, hakemuksessa tulee olla maakunnallisen yhteenliittymän tai toimintaryhmän puoltava lausunto. Kylätoiminnan tiennäyttäjiksi ja maaseututoimijoiksi nimettäville henkilöille myönnetään samassa yhteydessä kultainen ansiomerkki.
Kultainen ansiomerkki: 100 euroa

Kylätoiminnan viirin käyttötarkoitus on olla huomionosoitusväline merkkipäiviä, vierailuja ja muita vastaavia tilanteita varten. Viirin myöntämisen perusteena on aina selkeä, arvostusta herättävä yhteys paikalliseen kehittämiseen.
Viiri: 30 euroa 
    viiripronssinen ansiomerkkihopeinen ansiomerkkikultainen ansiomerkki


    – Takaisin Haussa nyt! -sivulle –