Vuoden kylä

Taas on tullut aika ehdottaa Etelä-Savon vuoden kylää.

Vuoden Kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylä-toimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä. Valittavalla kylällä tulee olla kyläsuunnitelma. Etelä-Savon vuoden kyläksi valittu kylä on yleensä myös yhdistyksen esitys valtakunnalliseksi vuoden kyläksi. Myöhästyneet hakemukset huomioidaan seuraavan vuoden valintaa tehdessä. Hakuaika 31.3.2023 klo 23:59 asti.

Suosittelemme vastauksien antamisessa kirjoittamaan lomakevastaukset erilliseen tiedostoon ja sieltä liittämään vastaukset lomakkeelle lähetys- tai päivitysongelmien välttämiseksi. Huomioi myös, että liitetiedostojen koko on vain 4Mt ja sitä isompien tai yli 5 liitteen lähettämiseksi kannattaa käyttää wetransfer-palvelua (linkki alhaalla).

Mikäli haluat täyttää paperisen version hakemuksesta, voit ladata word-pohjan tästä.

  Kylän nimi

  Sijaintikunta

  Kylän asukasluku

  Etäisyys lähimpään kaupunkiin

  Lähin kaupunki

  Kylän www- ja/tai facebook-sivut

  Onko hakijana kyläyhdistys
  kylläei
  Perustelut, jos hakijana ei kyläyhdistys (lyhyesti)

  Yhdistyksen nimi

  Perustamisvuosi

  Onko kylässä voimassa oleva kyläsuunnitelma
  kylläei
  ** Kyläsuunnitelman tulee olla tehtynä ja voimassa vuoden kylällä **

  Ilmoittajan nimi

  osoite

  puhelinnumero

  Sähköposti


  Mitä liitemateriaalia hakulomakkeen mukana on?
  (liitemateriaalin lisätään hakulomakkeen lopussa)

  5. Kylässä toimii seuraavia järjestöjä:

  ** Kylässä voi toimia esim. kyläyhdistys, Kotiseutuyhdistys, Nuorisoseura, Maa- ja kotitalousseura tai PVY, Martat, Metsästysseura, Urheiluseura tai sen alaosasto, 4H-kerho, jne. **

  6. Kylän kolme merkittävintä voimannäytettä viimeisen viiden vuoden aikana. Näistä pyydetään liittämään mukaan oheisaineistoa . Näistä pyydetään liittämään mukaan oheisaineistoa


  7. Miten kylä on hoitanut viestinnän; lehti, infokirje, ilmoitustaulu, kotisivut, verkkotiedotteet, facebook ja muu sosiaalinen media tms.

  8. Millaista yhteistyötä ja kenen kanssa kylänne tekee?


  9. Mitä merkittäviä tapahtumia (kyläjuhlia, markkinoita, näytelmiä, yms. yleisötilaisuuksia) kyläläiset ovat järjestäneet viimeisen viiden vuoden aikana?

  10. Miten kylä ja kyläläiset ovat osallistuneet alueensa lähipalvelujen kehittämiseen ja uudelleen järjestämiseen (esim. kauppa, lähikoulu, posti, kylän monipalvelukeskus, laajakaistayhteydet, jätevesineuvonta, kylien turvallisuus, kyläavustaja, kuljetuspalvelut)?

  11. Mitä elinkeinojen kehittämiseen ja/tai paikallistalouden edistämiseen liittyviä hankkeita kylä on toteuttanut tai ollut mukana toteuttamassa viimeisen viiden vuoden aikana?

  12. Onko kylän voimin pyritty edistämään maaseutuasumista ja hankkimaan kylään uusia asukkaita ja miten (tonttipörssi, markkinointi, muilla tavoin)?

  13. Miten ympäristöä ja paikalliskulttuuria (perinnetapahtumat, kyläkirjat, kylän perinne-/arvorakennusten ylläpito jne.) vaalitaan?

  14. Miten suunnitelmallista kylänne toiminta on ja millaisia tulevaisuuden suunnitelmia kylällä on seuraaville viidelle vuodelle?

  15. Onko korona-aika muuttanut kylänne toimintatapoja, ja onko teille syntynyt pysyviä muutoksia ja käytänteitä (esim. digitaalisuuteen ja monipaikkaisuuteen liittyen)?

  16. Miksi juuri tämä kylä pitäisi valita Vuoden Kyläksi?


  Mikäli yksittäisen liitetiedoston koko on yli 3Mt / tiedosto, niin ole ystävällinen ja käytä wetransfer-sivustoa liitteiden lähettämiseen (linkki ja ohjeistus lomakkeen alla).

  Linkki wetransfer-sivulle: www.wetransfer.com

  Ohje: Lähetä viesti posti(ä.t)jasky.fi. kirjoita se email to -laatikkoon. Laita oma sähköpostisi Your email -laatikkoon. Ja message kohtaan kirjoita kylän nimi ja lähettäjän nimi jota liitteet koskevat.
  Add your files -kohdasta pääset lisäämään tiedostoja joko yksitellen tai kansiona. Voit myös vetää siirrettävät tiedostot selainruutuun.

  – Takaisin haussa nyt! -sivulle –